Gyorsmenü

Hallgatók a regionális kutatásban konferencia

A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézete 2015. november 16-án rendezte meg a „Hallgatók a regionális kutatásban”  című konferenciáját.

Helyszín a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsterme volt.

A rendezvény nyitásaként Dr. Káposzta József intézeti igazgató, dékán köszöntötte a résztvevőket, majd  kiemelte a regionális kutatások fontosságát. Dr. Tóth Tamás tanszékvezető, rektorhelyettes dícsérte a hallgatók által választott témákat és bíztatta a jelenlevő hallgatókat, hogy az elkövetkezendő konferenciákra már ők is jelentkezzenek saját kutató munkájuk eredményeinek bemutatására.

A rendezvény első felében témafelvezető előadások hangzottak el.

Előadók:
Dr. Ritter Krisztián egyetemi docens: "Friss és ropogós" – Helyi gazdaságfejlesztés a hazai kistelepülések vizsgálatán keresztül.
Dr. Péli László adjunktus: A változatos NUTS rendszer

A rendezvény második felében a hallgatói előadásokra került sor:
Demeter Petra GVAM BSc. III. évf.: A szakkollégiumok térnyerése a hazai felsőoktatásban
Czifra Rella GVAM BSc. IV. évf.: Roma-népesség helyzete Magyarországon
Balogh Géza Attila GVAM BSc. III. évf.: A hatvani járás egyenlőtlenségi vizsgálata

Az egyes konferencia előadásokat követően komoly szakmai beszélgetések zajlottak az előadásokban felvetett  témákkal kapcsolatosan.

A konferenciát Dr. Káposzta József értékelte, majd zárszavában elmondta, a hallgatói kutatások és azok bemutatása rendkívül fontos intézetünk számára és törekszünk arra, minél több hallgatót tudjunk bevonni a komoly szakmai munkába!
 

"A rendezvény az NTP-HHTDK-15-0064 "SZIE GTK TDK programjainak támogatása a 2015/16. tanévben" című projekt támogatásával valósult meg, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetség Program támogat."

Kategóriák:
MTÜ 2015 Hallgatók a regionális kutatásban konferencia