Gyorsmenü

Dékáni köszöntő

Tisztelt Látogató ! 

Szeretettel köszöntöm a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának megújult honlapján. Olyan felgyorsult világban élünk, amiben ma már az információ és annak elérése, gyors és egyszerű kommunikációja, jelentős előnyöket jelenthet minden gazdasági szereplő számára.

Ezen elveknek megfelelően, weboldalunk segítségével szeretnénk Önt eljuttatni egy olyan felsőoktatással, kutatással, felnőttképzéssel, szaktanácsadással is foglalkozó, Kiválósági Díjjal kitüntetett egyetemi karra, ahol országos összehasonlításban is a legjobbak és legversenyképesebbek között számon tartott kapcsolatok várnak Önre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Szent István Egyetem, valamint annak Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara az elmúlt években végzett, Magyarország valamennyi felsőfokú intézményére és karára kiterjedő, átfogó vizsgálatai szerint az előkelő negyedik, illetve ötödik helyet szerezte meg. Mintegy nyolcvan egyetem és főiskola, valamint 180 egyetemi és főiskolai kar összevetésében született azaz eredmény is, miszerint a hazai üzleti képzéseket folytató karok között az oktatóink tudományos minősítése, tevékenysége alapján harmadikként tartanak minket számon.

Persze számos egyéb mutatót is felsorakoztathatnék arra, hogy a kar tevékenysége hazai és nemzetközi összehasonlításban is jelentős versenyképességet mutat, de talán ennek legjobb fokmérője a piac véleménye, hiszen minden intézményt, annak képzéseit leginkább ez pozícionálja.

Ezen vizsgálatok alapján mondhatjuk, hogy büszkék vagyunk, hiszen az elmúlt évek tendenciáit is figyelembe véve a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán diplomázott pályakezdők elhelyezkedési mutatói országos összehasonlításban is kiemelkedőek és a statisztikák alapján a nálunk végzett diplomások kapják a pályakezdők között a legtöbb kezdő fizetést.

Egyetemünk, karunk tehát állja a próbát a hazai felsőoktatási intézmények versenyében, de nemzetközi kapcsolataink, karunkon tanuló külföldi diákok jelenléte szerint tágabb összevetésben sem kell szégyenkeznünk. Mindez annak a több mint 25 éve zajló szisztematikus fejlesztő munkának köszönhető, aminek hatására.jelenleg  5 képzési tudományterületen, 9 alapszakon (BA/BSc), 12 mesterszakon(MA/MSc), 2 osztatlan tanári képzésen, 5 felsőoktatási szakképzésen és és számtalan szakirányú továbbképzésen át, a két doktori iskolánkkal a doktorképzésekig (PhD) bezáróan széles képzési palettát kínálunk a tudásra vágyóknak. A biztos alapokra építve nem kevesebb a célunk, minthogy a Szent István Egyetemet a magyar vidéktudományok legfőbb oktatási és kutatási intézményévé fejlesszük, és ezen belül a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar mind szélesebb és korszerűbb üzleti, vidékgazdasági, társadalomtudományi ismeretanyaggal járuljon hozzá a legfőbb nemzetgazdasági stratégiai célok megvalósításához.A honlapunkon igyekeztünk összegyűjteni mindazokat az információkat, amelyek az egyetem, a kar bármilyen területén kapcsolatot keresőnek útbaigazítást adhat.

Bízunk abban, hogy az érdeklődő, a felvételiző, a hallgató, a tanár, a munkatárs, a végzős diák és a kutatási eredmények iránt érdeklődő menedzser egyaránt megtalálja a kapcsolati pontokat. Lapozza át honlapunkat, keressen minket akár a facebook és twitter oldalunkon, akár személyesen is!

Szeretettel várjuk! Nálunk a jövő már elkezdődött, ne maradjon le róla!

Őszinte tisztelettel:

Dr. Káposzta József
dékán