Emberi erőforrás tanácsadó MA

Kedves leendő Hallgatónk!

A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán alakult meg a Munkavállalási tanácsadó szak 1992-ben, majd 2006-ban az andragógia alapszakon önálló szakirányként megőrződött a képzés. 2008-ban indult el a mesterszak, amely nevében megőrizte a tanácsadás fogalmát, de bővítette is képzés keretét, a mesterszak neve: Emberi erőforrás tanácsadó. A nappali és levelező tagozaton indított Emberi erőforrás tanácsadó mesterszak 4 féléves, főbb tanulmányi területek a tervezés, a tanácsadás, illetve a szociálpszichológia, alkalmazott pszichológia. Az elméleti ismeretek átadása mellet, lehetőséget nyújtunk a hallgatóknak a Karon folyó kutatásokban való részvételre is, amely a tudományos diákköri munkába való bekapcsolódást is biztosítja.

Dr. Kenderfi Miklós
egyetemi docens, szakvezető

 

Emberi erőforrás tanácsadó mesterképzési szak
Szakképzettség: okleveles emberi erőforrás tanácsadó
Képzési terület: bölcsészettudomány
Képzési helyszín: Gödöllő, Budapest
Munkarend: Nappali / Levelező
Finanszírozási forma: Állami ösztöndíjas / Önköltséges (nappalin, levelezőn: 325.000 Ft/félév)
A képzési idő: 4 félév

Az elmúlt években folyamatosan átalakult a középfokú- és felsőfokú szakképzés rendszere. Számtalan új képzési forma és lehetőség nyílt meg a tanulni szándékozó fiatalok és felnőttek előtt, azonban a jó választás, a helyes döntésmeghozatalához szükség van olyan szakemberekre, akik tájékozottak az iskolaválasztás kérdései mellett a munkaerő-piaci lehetőségekről is. Emellett folyamatosan nő a kereslet a „kiművelt emberfők”, a jó szakemberek iránt. A munkahelyek igényeit is kielégíteni képes és az egyéni karrierépítést is támogató szakembert képzünk az Emberi erőforrás tanácsadó mesterszakon, hiszen célunk, hogy interdiszciplináris szemléletű, problémamegoldási és -tervezési képességgel rendelkező, jó kapcsolatteremtő és kommunikációs készséggel jellemezhető fiatalok kapjanak egyetemi diplomát. A mesterszak elvégzése megfelelő alapot jelent a doktori képzésre (PhD) történő belépéshez is.

Volt hallgatók véleménye:

„A SZlE-n emberi erőforrás tanácsadóként végeztem, ahol olyan végzettséget és szemléletet kaptam, amivel támogathatom a hozzám fordulókat a munkakeresésben, pályaválasztásban és továbbtanulásban. Ez a munka azóta is elégedettséggel tölt el nap-mint nap.”

Egy végzős hallgató

“Amikor tanácsadó szakirányra jelentkeztem, bizonytalan voltam abban, hogy a mesterszakon „tanácsadós” diplomát kapok. Most nagyon örülök, hogy sikerült egy olyan szakra járni, amely nevében is megőrizte azt, ami engem valóban érdekel: problémát megoldani, támogatni embereket életútjukban, karrierjükben. Nagyon jókat beszélgetünk, és meglepve fogalmazom meg, hogy sokszor szabadidőnkben is együtt vagyunk, olykor együtt sütünk, főzünk és bulizunk, az évfolyamtársaimmal, ami számomra mindenképpen az, összetartozást jelenti. Örülök, hogy a Szent István Egyetem gödöllői Campusán tanulhatok, mert itt a diákélet összes fontos elemével találkozom nap-mint nap.”

Egy hallgató

 

Felvételivel kapcsolatos tájékoztatás:

Szent István Egyetem, Gazdaság és társadalomtudományi Kar
2100 Gödöllő Páter K. u. 1.
Tel: (28) 522-000 / 1900
E-mail: Katona.Laszlone@szie.hu

 

A képzésért felelős Intézet:

Szent István Egyetem
Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
Társadalomtudományi és Tanárképző Intézet
Postai cím: 2100 Gödöllő, Páter K. u. 1.
Telefon: (28) 522-000/3636
E-mail: Kenderfi.Miklos@szie.hu

 

A szak mintatanterve a 2017/18. tanévtől

Képzési és kimeneti követelmény

18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet a felsőoktatási szakképzések, az alap- és mesterképzések képzési és kimeneti követelményeiről, valamint a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló 8/2013. (I. 30.) EMMI rendelet módosításáról. http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=196922.325529

Képzési hely: