Gyorsmenü

Közgazdász Doktoranduszok és Kutatók IV. Téli Konferenciája

A Doktoranduszok Országos Szövetsége Közgazdaságtudományi Osztály idén a Szent István Egyetemen rendezte a Közgazdász Doktoranduszok és Kutatók IV. Téli Konferenciáját, melyre rekord számban érkeztek az előadók és az érdeklődők.

Mindez valószínűleg a kimagasló színvonalú plenáris előadásoknak is volt köszönhető, hiszen megtisztelte a rendezvényt Dr. habil. Tóth Tamás egyetemi tanár, a Szent István Egyetem oktatási rektorhelyettese, aki „A sikeres (versenyképes) önkormányzati működés gazdaság- és társadalmi dimenziói”-ról tartotta plenáris előadását. Őt követte Dr. habil. Csath Magdolna Professor Emerita, szintén a Szent István Egyetemről aki „A magyar gazdaság versenyképességi problémái és az előrelépés lehetőségei”-t ismertette a közgazdász kollégákkal, majd Dr. habil. Muraközy László DSc. egyetemi tanár, előadása következett – továbbra is a Szent István Egyetem képviseletében - aki az „Intézmények és versenyképesség” kapcsolatáról beszélt. Végül, de nem utolsó sorban Szekér Zoltán a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke és egyben  Dorog Város Sportigazgatója tartotta meg előadását „Területfejlesztés a sport és turizmus eszközével Dorog és térségében - fókuszban a piaci szektor” címmel.

A plenáris előadások után 10 szekcióban folytatódott a szakmai eszmecsere, melyből kettő angol nyelvű volt. Itt a doktorandusz és mester szakos hallgatók mutathatták be eddigi kutatási eredményeiket egymásnak és az érdeklődőknek, valamint a szekcióelnököknek, akik kiváló építő jellegű hozzászólásaikkal és tanácsaikkal igyekeztek tovább segíteni a kutatómunkát. A konferenciára regionális gazdaságtan, pénzügy, marketing, menedzsment, vállalatgazdaságtan, turizmus, általános közgazdaságtan témakörökben várták a doktoranduszokat, kutatókat és a doktori tanulmányok iránt érdeklődő egyetemi mester- és alapszakos hallgatókat. A tanácskozáson elhangzott előadások ISBN számmal ellátott online konferenciakötetben kerültek publikálásra.