Gyorsmenü

A SZIE csapata 6. helyet érte el a XIV. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen

14. alkalommal rendezték meg az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt (OPEV). A három napos versenyen 16 egyetem hallgatói, 4 fős csapatokban mérettetik meg magukat. Idén a PMT azaz a Project Management Team képviselte a Szent István Egyetemet, név szerint: Majoros Dorottya, Csáki Dávid és Kocznár Dániel.

Az OPEV az ország egyik legnagyobb egyetemi versenye ahol a csapatoknak egy vállalat által kidolgozott problémára kell a lehető legjobb belátásuk szerint válaszolniuk és prezentálniuk a zsűrinek. A versenyen való részvétel már egy jó alapot nyújthat az egyetem utáni munkához mivel nyomás alatt kell teljesíteni és a csapatmunkára is nagy szükség van. Idén a versenyfeladatot a HORA Group KFT biztosította a versenyzőknek.

Az esettanulmányt a megérkezés után vehették kézhez a csapatok amire 3 órájuk volt hogy átnézzék és tanulmányozzák. Itt még megfogható dolgot nem kaptak kézhez (Excel táblázatok videók és egyéb eszközök) így az első nap nem lehetett hozzákezdeni az érdemi munkához.

Másnap reggel 8:00 órától lehetett kezdeni egészen 16:00 óráig. a Nyolc órás munka során csak a megadott Excel táblázatokat és a két számítógépet lehetett használni, illetve azokat a könyveket amiket magukkal vittek a versenyre, az internet használata szígorúan tilos volt és a telefonokat is le kellett adniuk. A nap végére 3 fájlt kellett leadni egy Word dokumentumot amely egy vezetői beszámoló volt egy Excel táblázatot amiben a számításokat végezték és egy Powerpoint-ot amit másnap kellett prezentálni.

Ezek alapján egy előzsűri értékelte, majd két felé osztotta a csapatokat. az „A” döntőbe kerültek az 1-6 helyezettek a „B” döntőbe a 7-12 helyezettig és akik nem jutottak be már nem prezentálhattak. A PMT csapata bekerült az A döntőbe, ami egy nagy elismerés volt a legjobbak között prezentálni. Végül a csapat a 6. helyen zárta a versenyt.